Om mig

Jag är född på Macintosh år 1984 och är en typisk åttiotalist eftersom jag mest av allt vill jobba med det jag gillar. Jag är superkreativ och hittar snabbt på saker. Jag älskar att berätta saker och det syns i allt jag gör. Jag vill att mina berättelser ska beröra.

Jag gör väldigt mycket olika saker. Jag spelar in en av Sveriges äldsta podcasts – animeradion. Jag jobbar som biblioteksassistent på sveriges enda seriebibliotek. Jag har alltid flera projekt på gång.

Som person är jag väldigt social och det är en förmåga jag är stolt över. Jag har ett brett kontaktnät och jag gillar att hjälpa personer.

Serietecknare

År 2014 släppte jag min första seriebok, Mitt ex som gjorde slut är sur på min flickvän på Svenska serieförlaget. Men jag har ritat serier sedan 2001 när legenden Simon Lundström peppade mig till att rita en serie till fansinet Mangaka. Där ritade jag i några år tills jag skapade mitt första egna fansin Dröm & Glöm. Dröm och glöm har fått flera priser och kommit ut i åtta nummer. Tillsammans med mina andra fansin har jag sålt över tusen exemplar. Jag tycker att fansin är något väldigt häftigt och något jag tror att jag kommer återkomma till väldigt länge. Det finns en härlig frihet i att jag kan bestämma vad som helst hur fansin ska se ut, vad som ska vara med dom och vad dom ska kosta. Hela kulturen kring fansin är också fantastiskt och några av mina bästa vänner kommer från den svängen.

Mina serier är väldigt blandade, men de flesta kan beskrivas innehålla ångest. Jag vet inte riktigt hur det här kommer sig, men när jag gjorde min första ångestserie år 2004 kände jag att jag hade hittat rätt. Det hela kan förklaras med att jag också gör många självbiografiska serier och det då förekommer en del ångest eftersom jag är en riktig dysterkvist, men även när jag gör fiktion brukar jag ha ett intresse för svårmodet. Jag tycker i regel att ångest kan förgylla en tråkig handling, och för mig är det så centralt i livet att det är svårt att inte tänka sig att saker skulle kunna vara jobbiga emellanåt.

Jag ritar i mangastil. Jag tycker manga är väldigt häftigt och jag älskar det väldigt mycket. Jag tycker det finns något väldigt tilltalande i det film-inspirerade berättarsättet. Jag tycker det blir mer intressant och subtilt när läsaren får läsa av figurernas ansiktsutryck för att förstå. Men jag är också inspirerad av svenska självbiografiska serier. Åsa Grennvall, Mats Jonsson och Simon Gärdenfors är mina största inspirationskällor. Jag tycker att det är viktigt att få inspiration från många olika håll, och därför brukar jag säga att jag är alternativmangatecknare.

Författare

Utöver serieteckning har jag ett väldigt stort intresse för att skriva, och har skrivit tre böcker varav en hittils är utgiven. Den boken skrev jag med Anders Häger Jönson och heter Månsommar och är en science-fiction-ungdomsbok med temat romantik för killar. Av dom böcker jag skrivit och dom jag just nu håller på med är det mest barn och ungdomsböcker, men inom den åldersgruppen är jag intresserad av väldigt många genrer.

Jag skriver även i min blogg om mitt liv. Jag började blogga 2001 och har skrivit lite över tusen blogginlägg. Mitt bloggnade var väl kanske det som lade grunden till mitt skrivspråk. Jag har även skrivit artiklar till magasin.

Lärare/föreläsare

Jag har arbetat en hel del som serietecknarlärare och har över 200 olika kurstillfällen bakom mig. Jag har jobbat i stora delar av Sverige både för kulturhus och bildningsförbund utöver det vanliga skola och bibliotek. Jag känner mig begåvad som lärare och har ett brinnande intresse för att mina elever ska lära sig saker.

Jag har även hållit föreläsningar och är väldigt van att prata på scen. Min scennärvaro går att se exempel på här: https://m.youtube.com/watch?v=ewZ8ro1rHHs (jag har på mig en grå dräkt)